TÜM EĞİTİMLERDE YAPAY ZEKA DESTEKLİ UYGULAMALAR YER ALMAKTADIR.
KG01 - Kurumsal Süreç Olgunluk Değerlendirme
Kurumsal / Süreç Olgunluk Değerlendirme, kurumsal gelişim sürecinin ilk adımıdır. Kurumsallaşma ve süreç odaklı bir mevcut durum analizidir. Bu analiz ile kurumun tüm süreçlerinin olgunluk seviyesi belirlenir ve rakamsal olarak ifade edilir. Bu analize göre kurumun güçlü yönleri ve gelişim alanları ortaya çıkar. Bir kurumsal gelişim yol haritası oluşturulmasına imkân sağlar.
KG02 - Organizasyonel Yapılanma – Reorganizasyon
Organizasyonel Yapılanma – Reorganizasyon çalışmasının temel amacı; bir işletmede bulunan / bulunması gereken tüm süreçlerin sahiplerinin belirlenmesidir. Departman, unvan vb standartların, oluşturulma kriterlerinin ve süreç hiyerarşinin belirlenmesi ile kurumsallaşma yolunda ilk adım atılmış olur. Kurumsal gelişimin başında hazırlanan organizasyonel yapılanma, stratejik yönetim ile netleşirken sürekli gelişim prensibi doğrultusunda dinamik olarak yönetilir.
KG03 - Stratejik Yönetim Sistemi’nin Kurulması
Kurumun vizyon, misyon, amaç, hedeflerinin ve stratejilerinin belirlenerek stratejik yol haritasının çizilmesi Stratejik Yönetim Sistemi’nin temel amacıdır. Stratejik Yönetim ile kurumun uzun dönem planlaması üst seviyede yapılarak kaynakların etkin ve verimli kullanımı sağlanır. Kurumun dinamik iç ve dış koşullara karşı reaktif değil proaktif olması sağlanır.
Kurumsal performans yönetim sistemi, stratejik yönetim sisteminin kurulmasının hemen ardından kurulabilir. Kurumun performans bilgileri, hedeflerine ne derece uygun çalıştığı anlık olarak yönetim tarafından görülerek, izlenebilir. Böylece hedeflere uygun çalışma etkin bir şekilde sağlanır.
Süreç yönetimi, kurum yöneticilerinin temel sorumluluğudur. İş yapış şeklinin gözden geçirilmesi, en yararlı yöntemin belirlenmesi, kurumsal performans ölçümü ve değerlendirmenin en etkin biçimde yapılmasını sağlayan, çağdaş bir yaklaşımdır.
Süreç yönetimi; TKY, Stratejik yönetim, Balanced score card, ISO 9001 ve EFQM MM gibi uluslararası kabul görmüş yönetim yaklaşımlarını destekler, bu yaklaşımların temel yapı taşıdır ve bu yaklaşımların kurum içinde uygulanmasını kolaylaştırır.
Kurumda süreç yönetim sistemi kurulduktan sonra, belirlenen süreç gelişim planına göre ana süreç bazında süreç iyileştirme projesi başlatılır. Sürekli iyileştirme, işletme var olduğu sürece devam eder. Bu projenin amacı; Pazarlama, Satış, Satın Alma, Üretim / Operasyon, Satış Sonrası Hizmetler, İnsan Kaynakları, Bilgi Teknolojileri, Mali İşler gibi temel ve destek süreçlerinde belirlenen kapsam ve yol haritası doğrultusunda ilk iyileştirmeleri yapmak ve sürekli gelişim kültürünü oturtmaktır.
Yönetim kurulları şirketlerin en temel yönetim organıdır. Genel kurul ya da ortaklar kurulu tarafından atanan yönetim kurullarının işleyişi esas sözleşme ile belirlenir. Esas sözleşmede yönetim kurulu yapılanmasının yanında; işletmenin iş konusu, ortaklık yapısı, hisse yapısı gibi temel kritik konular da netleştirilir.
Aile - şirket ilişkilerinin düzenlenmesi esas sözleşmenin yanında ayrıca hazırlanacak bir aile anayasası ile netleştirilerek kurumun gelecek nesillere aktarım koşulları netleştirilir.
Kurum süreçlerinde otomasyonu sağlamanın en temel yöntemi yazılım uygulamalarıdır. Sürecin yapısal ve planlı olarak ele alınması; işletme kaynaklarının israfı, işletme süreçlerinin aksaması ve verimsizlik risklerini ortadan kaldıracaktır.